Cubaan Pertama Laskar 7 Dalam Malaysia Paintball Official Circuit (MPOC)

Laskar 7 telah ditubuhkan sekitar pertengahan tahun 2011 selepas beberapa perjumpaan untuk aktiviti paintball di Cyberjaya Paintball Park. Pada mulanya, sekumpulan paintball enthusiast ini hanyalah bermain untuk suka-suka mengisi masa terluang dengan bersukan. 

Selepas beberapa sesi, perjumpaan ini bertukar menjadi serius dan bercadang untuk menubuhkan pasukan paintball sendiri dalam usaha untuk mengorak langkah dan mencedok ilmu dan pengalaman dalam arena pertandingan paintball.

Laskar 7 dianggotai oleh seramai 8 orang ahli iaitu Hazmin Mubarak, Adhwa Syafiq, Shaiful, Mohd Hafiz, Yusri, Aiman, Badrul dan saya sendiri. Setiap ahli mempunyai latar belakang pekerjaan yang berlainan, macam mana boleh kenal? mesitlah sesi paintball yang pertama di Hutlista

Bermula dari itu, Laskar 7 cuba mencari masa terluang untuk berjumpa dan berlatih bagi meningkatkan lagi mutu permainan.

Pada bulan Januari lepas, Laskar 7 telah mencuba nasib untuk bertanding dalam Malaysia Paintball Official Circuit (MPOC) iaitu dalam Divisyen 4. Nasib kami tidak bergitu baik sebab telah berada dalam kedudukan dua yang terakhir dari 13 pasukan yang bertanding.

Adat menang dalam pertandingan, kekalahan pertama ini tidak kami telan begitu sahaja. Malah, beberapa sesi latihan akan diadakan bagi menguatkan lagi aspek teknikal dan strategi dalam bertanding. Role masing-masing juga akan dititik beratkan untuk menghadapi pusingan kedua nanti.

InsyaAllah saya akan update perkembangan Laskar 7 di sini sebagai platform perbincangan selain di Facebook dan untuk berkongsi dengan rakan-rakan tentang kewujudan Laskar 7.

Majulah paintball untuk negara

p/s: dapat PE Etha mesti awesome!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s