Apa cerita sekarang?

Assalamualaikum…apa cerita sekarang?

  1. Laporan Ketua Audit Negara untuk tahun 2012 sudah published dan banyak sekali loop-holes, incompliances, not so prudent expenses dan lain-lain yang korang rasa tak patut sudah didedahkan.  Kelemahan demi kelemahan didedahkan, aku? tepuk dahi sebab sebagai auditor aku pandang ini sebagai biasa kalau hanya highlight tapi tanpa follow-up sama dengan no-point.  Tapi disebaliknya at least rakyat tahu prestasi kerajaan sekarang.  Selepas itu semua jadi pakar ekonomi dan auditor..syabas!
  2. Dah lama tak main paintball, then pada 28 September lepas  aku dan rakan seperjuangan KL Mayhem (dibantu oleh pejuang-pejuang import) memasuki pertandingan Liga Kampung siri kelima yang di adakan di Sri Awani Paintball, Bandar Baru Bangi.  Pada pendapat aku, field yang selesa, organizing yang power syabas! dan kepuasan tidak terhingga!. Terima kasih
  3. Oh aku akan bertunang lagi beberapa belas hari lagi, pergh..gementar pun ada.  Bak kata mak aku, baru tunang relax uh.  Alhamdulillah, sejak lahir kedunia ini 27 tahun lepas this is one of the achievement that I wouldn’t want or think to be screwed insha Allah. Nak kawin dah ko ye..bak kata mak cik kat sebelah
  4. Sudah 3 bulan aku menjadi staff kepada salah satu anak syarikat GLC di Malaysia.  Berfokuskan kepada project management & implementation  insha Allah, aku akan berusaha bersungguh-sungguh sebagaimana sebelum ini dan bekerja kuat (nak kahwin doh..kena kerja kuat hahaha)
  5. Antara projek nasional yang aku dah audit semuanya memeningkan kepala, tidak apa itu aku anggap sebagai satu cabaran, bak katan boss aku “Let’s challenge ourself”…haa ye challenge -____-
  6. Duit banyak nak kena simpan dan pada masa yang sama tu jugaklah dia mengalir dengan lajunya..Ya Allah, berikan hamba-Mu ini kekuatan untuk menghadapi salah satu cabaran dalam hidup – Financial stability 

Serai @ Paradigm Mall, Kelana Jaya

Last weekend we head down to Serai @ Paradigm Mall as my little brother wanted to treat us as he has gotten his first salary.  Anyway, I have been to the first Serai branch at Section 3 Shah Alam which is now known as Serai Thai and also to Serai @ Empire, I must say that both restaurant gave me the good dining experience both food and ambient. 
It is located at the Boulevard area, just above Fa Ying by Rama V and beside the Purple Cane.  Afraid not, to find the place will not a hassle for you as there are a lot of signage to help you to go there. 

 We had quite a dinner that night, and we started with the Serai Tasting Platter @RM35, it has mixed of mushroom sauce with couple slice of bread, several stick of chicken and beef satay and fried calamari.  I love this appetizer as we can taste what will they offering before going to their main course. 

Next, we order couple of main dishes and one of them is the Steamed Seabass with Lime @RM72.  I like the fish, the meat taste so fresh and mixed well with the gravy.  With the squeeze of the lime, it amplify the taste.   

Then one of my ultimate favorite for seafood dish is Buttered Prawn (Standard Size) @RM 52 and Deep Fried Honey Squid (Standard Size) @RM20.  The, prawn is at decent size which acceptable for my liking and the buttered egg were done perfectly (again as to my liking). 

Maha Cendol at Bangi

After half day of paintballing and quite a heavy lunch on the beautiful weekend.  We just drove around Bangi to find something sweet which preferably cendol! as being the favourite one of my friends.  The we stumble upon a small stall beside the roadside heading to Kompleks PKNS Bandar Baru Bangi.

Behold..Maha Cendol as their tag line state that `Keep Calm & Eat Cendol’.  One of the selling point of their cendol which is the usage of Coconut Palm Milk (Santan Kelapa Sawit) instead of the usual Coconut Milk.

The environment of the stall which also serve local malay kuih, laksa and mee kari

Yummy Maha Cendol with…
 Mango bits…ultimate!
and Red coloured sagoo…yumms
I would say this would be one of the nice cendol in Bangi area and they also can be reach via their twitter @MahaCendol
Enjoy!